Преглед на печата
Преглед на печата / dariknews.archive

Този понеделник във вестник "Посредник" четем:

Къде са плевенчани в протестите, обхванали страната

С какви мерки отговори ЧЕЗ на гражданите за високите сметки за ток

Има ли Плевен идеи за градска среда и на какво се надява шегът на Регионалния фонд за градско развитие

Плакал ли е Георги Константинов и защо, пишейки за Плевен

Ще има ли "Спартак" нов собственик-спонсор или ще се върне при аматьорите.

В "BG-Север" можем да прочетем:

"Мутренски фирми тормозят хората заради задължения" е водещото заглавие на шестия за годината брой на в. "BG Север". Изданието информира за поредните случаи на тормоз от фирми-посредници, които са натоварени от различни кредитори да събират дължими суми. Юристи коментират пред вестника, че дейността на такива фирми е на ръба на закона. Те съветват гражданите да подават жалби в полицията и прокуратурата, ако бъдат притеснявани събирачи на дългове.

Няма фрапиращи нарушения в плевенския Дом "Майка и дете". Това са установили многобройните проверки в дома, направени по заръка на здравната министърка Десислава Атанасова, съобщава вестникът на своята 3 стр.

"Мижав протест срещу ЧЕЗ в Плевен" е основният материал на страницата "Общество". От него ще научите, че едва 50-тина плевенчани са се включили в протестите срещу монополистите в цялата страна.

Опасните очила с диоптри вече се продават под щанда, но търговията с тях продължава, защото плевенчани нямат пари за истински, пише вестникът на своята 5 стр.

Около държавния план-прием в региона засега е спокойно, но това затишие вещае безмилостни битки за улов на ученици през пролетта, твърди изданието на 6 стр.

"В музикалния бизнес конкуренцията е задължителна и на пазарен принцип" е водещият коментарен материал на страницата "Артседмица".

"Унизително е пчеларите ни да чакат две денонощия на опашки за помощи", твърди в интервю за "BG Север" доц. Юлиян Станчев, зам. председател на Областния пчеларски съюз в Плевен.

Сравнение между разградския парк Пчелина и Кайлъка прави вестникът на 9 стр. Резултатът не е в полза на плевенския парк.

Нови подробности около сагата с намирането на финансов благодетел на футболния клуб "Спартак" /Пл/ ще научите от 15 стр.

Коя е малката плевенчанка, която ще представя своя град в националния конкурс за красота, как се плетат 30 000 мартеници и кои известни плевенчани трябва да почерпят тази седмица ще разберете от 16 стр.

В седмичника ще намерите и полезни съвети, граждански обяви, кръстословица, хороскоп, спорт и забавни четива за уикенда, програмите на ефирни и кабелни телевизии и много новини.