/ ThinkStock/Getty Images
Районна прокуратура-Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу жена, държала акцизни стоки без бандерол, съобщиха от прокуратурата.

Борисов: „Черните“ пари от контрабандата на цигари развращаваха политиците

Обвинението срещу нея е за това, че на 9 октомври в плевенското село Петърница, е държала акцизни стоки без бандерол - 452 бр. кутии цигари марка и 24 бр. кутии цигари, когато такъв се изисква по Закона за акцизите и данъчните складове и Закона за тютюневите изделия, всички цигари на обща стойност 2440 лв., като невнесения акциз в полза на Републиканския бюджет е на стойност 1647,68 лв.

На 9 октомври в полицията е бил получен сигнал за държане и разпространение на акцизни стоки - цигари и тютюн без бандерол. Във връзка със сигнала полицейски служители извършили проверка на хранителен магазин в село Петърница, при която били установени 36 кутии цигари без бандерол.

Задържаха над 18 000 контрабандни текстилни изделия и аксесоари на „Капитан Андреево“

След разследване, служителка в магазина потвърдила, че цигарите са нейни, както и че в дома си има още цигари без бандерол. При извършено от полицаите претърсване в жилището на обвиняемата, били намерени и иззети още 440 бр. кутии цигари на стойност 2200 лева.

Обвиняемата има предходно осъждане. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.