/ Агенция "Митници"
Нов случай на контрабанда на текстилни изделия, портмонета и колани с логото на световноизвестни марки предотвратиха митническите служители на Териториална дирекция Южна морска и на ГД "Митническо разследване и разузнаване", съобщиха от Агенция "Митници".

Задържаха над 5000 контрабандни стоки на „Капитан Андреево“

Стоката е открита около полунощ на 13 октовмри при проверка на товарен автомобил с полска регистрация, влизащ в страната от Турция, пътуващ за Унгария. Митническите служители установяват, че количеството на групажната стока, опакована в 687 колета, не съвпада с обявеното в представените митнически документи.

Митничари иззеха златни накити за близо 100 хил. лв. на "Капитан Андреево"

Открити са недекларирани 4711 текстилни изделия, сред които шалове, чорапи, спортни комплекти, мъжки боксерки и 445 портмонета и колана с логото на защитени търговски марки.

Митничари засякоха злато, цигари и препарати за растителна защита

За недекларираната стока е съставен акт на водача на камиона, полски гражданин, за административно нарушение по Закона за митниците.  В хода на проверката, сред декларираната стока, са открити  още над 13 000 текстилни изделия, по-голяма част от които чорапи, с фигуративни и словесни изображения на световноизвестни марки, които са задържани в изпълнение на Европейски регламент №608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения. За случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Иззеха близо 1.3 кг златни накити, укрити в лекарствени опаковки на Капитан Андреево

От началото на месец октомври това е трети случай, при който митническите служители откриват текстилни изделия и аксесоари като една част са били недекларирани, а друга са задържани със съмнения, че артикулите са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост.

Общото количество на задържаните артикули, през този месец, е близо 35 000.