Предадоха на съд обвиняемите за жестокото убийство на 16-годишно момче край Кнежа, съобщиха от прокуратурата.

Двамата младежи са на 19 и 21 години. Припомняме, че на 29 ноември 2021 година, обвиняемите преминавали през Кнежа, пътувайки за село Селановци с автомобил.

Оставиха в ареста обвиняем за убийството на 16-годишното момче край Кнежа

Случайно забелязали момчето и го попитали за пътя, тъй като се били объркали. Той им предложил помощта си. Качил се в колата с уговорката да го откарат до Бяла Слатина.

По време на съвместното им пътуване, между тях възникнал конфликт. Двамата нанесли на момчето удари с бухалка в тилната област на главата му. В резултат на ударите на момчето била черепно-мозъчна травма, при което настъпила смъртта му.

Двамата извършители натоварили тялото в багажника и го откарали на необозначено сметище край Бяла Слатина. Заровили тялото и го покрили с отпадъци.

Наред с това, в хода на разследването, при извършено претърсване и изземване в дома на единия, са намерени наркотици и боен патрон, за което му е повдигнато обвинение.

По време на разследването и двамата обвиняеми са били с постоянна мярка - постоянен арест. Предстои Окръжния съд в Плевен да насрочи заседание по делото.