Пребиха двама мъже заради кражба на люцерна
Пребиха двама мъже заради кражба на люцерна / Интернет

Трима крадци са задържани от полицията след като пребили мъже, пазещи блок с люцерна. Сигнал за инцидента е подаден на 9 септември в 02:30 часа на тел 112. Охранител на царевичен блок съобщил, че в местността "Житница" в землището на Койнаре трима непознати нападнали местни жители - на 56 и 64 години, докато охранявали собствената си стопанска продукция. Нападателите пребили пазачите с вили и ръце, натоварили част от люцерната на каруца и избягали, поясняват от полицията.

Пострадалите са потърсили лекарска помощ в Червенобрежката болница, а след това са транспортирани в УМБАЛ-Плевен. 56-годишният е настанен за лечение с четири счупени ребра, а другият мъж е освободен, без опасност за живота.

След като извършителите са задържани е установено, че те са от град Койнаре, а двама от тях са осъждани. Най-възрастният е 35-годишен, осъждан за изнасилване, за причиняване на средна телесна повреда и за сеч от горски фонд, има три криминални регистрации за изнасилване и една за средна телесна повреда. Съучастниците му са 25-годишен и 27-годишен, осъждан 3 пъти за кражба и регистриран в полицията 4 пъти, отново за кражби.

При претърсване в имота на 25-годишния са намерени 415 грама канабис. Пред полицията мъжът обяснил, че сухата трева е за негова лична употреба. Назначена е експертиза и по случая е образувано бързо полицейско производство. Побойниците са задържани за 24 часа и са разпитани пред съдия в Районен съд - Червен бряг. Люцерната е иззета.