/ ThinkStock/Getty Images
В Плевен почина дългогодишната журналистка и писателка Вера Стефанова - носител на званието "Заслужил гражданин на Плевен", съобщиха от дружеството на СБЖ в града.

Тя е родена на 28.11.1939 г., завършила е Софийския университет. Първоначално има практика като учителка, след което се посвещава на журналистическата професия. Дълги години работи като литературен сътрудник, завеждащ отдел, заместник главен и главен редактор на окръжния вестник "Септемврийска победа" и вестник "Посоки" в Плевен.

Автор е на есета, очерци, творчески портрети, репортажи, литературни и театрални статии и рецензии. Дълги години е художествен ръководител на литературния клуб "Пулс" и член на ръководството на дружеството на СБЖ в Плевен. Автор е на поетични книги. Носител е на награда за цялостно творчество "Александър Муратов" на община Плевен и на Дружеството на писателите за 2020 г. Удостоена е със званието "Заслужил гражданин на Плевен" от община Плевен през 2008 г. за принос в развитието на културния живот в региона.
БТА