/ IStock
Пенсионерка даде на измамник пари, злато и му купи телефон за ремонт на покрив в Плевенско, съобщиха от полицията.

На 18 май в Районно управление-Долна Митрополия е постъпил сигнал от 50-годишен мъж. Той е обяснил, че от септември 2021 година до момента мъж от плевенското село Ореховица, е въвел в заблуждение неговата тъща - 76-годишна жена.

Мъже се опитаха да изнудят дядо за пари за ремонт на покрив в Пловдивско

Той се представил като ръководител на строителна бригада и се ангажирал да извърши цялостен ремонт на покрива на неин наследствен имот - къща в село Крушовене. 76-годишната му е дала парична сума в размер на 2500 лв. и различни по вид златни накити, с които да закупи материали необходими за ремонта.

В края на септември 2021 година с договор за лизинг от мобилен оператор е закупила и му е предоставила мобилен апарат с активна сим карта, регистрирана на нейно име.

От проведените незабавни оперативни действия е установена самоличността на измамника - 44-годишен жител на село Ореховица. В дома му са открити мобилният апарат и сим картата, както и документите от лизинговия договор.

Всички вещи той е предал доброволно с протокол за доброволно предаване. По случая е регистрирана преписка за престъпление, по която работата продължава.