Отново предупреждават за проливни валежи
Отново предупреждават за проливни валежи / netinfo

Басейнова дирекция Плевен е изпратила предупредителни писма до областните управители, кметовете на общини и до областните дирекции на „Гражданска защита” за очаквани валежи в интервала 14 - 17 ноември и за предприемане на действия съгласно компетенциите им. Това информират от пресцентъра на дирекцията.

Направени са предписания за осигуряване проводимостта на реките, водните обекти, водностопанските системи и съоръжения, отводнителната инфраструктура в населените места и спазване изискванията на Закона за водите. На кметовете е дадено и предписание за уведомяване на концесионерите на общинските язовири, за спазване на Закона за водите и утвърдените аварийни планове за действия при опасност от наводнения.

Според информация на Националния институт по метеорология и хидрология се очаква от днес да започнат слаби превалявания в Югозападна България, които до вечерта ще обхванат и останалите райони от страната.

През нощта срещу събота ще завали и на 17 ноември (събота) ще има умерени до значителни валежи от дъжд, като на места в Централна и Източна България се прогнозират валежи до 30 – 40 л/кв. м.