Отново оранжев код за Плевен и Ловеч
Отново оранжев код за Плевен и Ловеч / dariknews.bg

Код „оранжево" заради за опасно високи температури е обявен в седем области на страната: Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Хасково и Ямбол, сочи справката на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Там максималните температури се очаква да бъдат между 38 и 40 градуса.

Оранжевият код означава, че времето е опасно. Прогнозирани са метеорологични явления с голяма интензивност. „Възможни са щети и жертви. Бъдете много внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете. Следвайте съветите на властите".
Код „жълто" отново заради жегите е обявен за утре в областите Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Кърджали, Сливен, Търговище, Разград,

Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Габрово, Шумен и Враца. Максималните температури, които се очакват в тези области, са между 34 и 37 градуса. Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно. „Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете", съветват от НИМХ.