От Интелект се обучиха в Лондон по електронно митническо обслужване в Европа
От Интелект се обучиха в Лондон по електронно митническо обслужване в Европа / dfsg.intelect

От 2 до 22 феверуари 2014 г. ученици от ДФСГ„Интелект"- Плевен проведоха практическо обучение по проект „Електронно митническо обслужване - европейски опит и практика" осъществен с финансовата подкрепа на програма „Леонардо да Винчи".

Обучението се проведе в столицата на една от водещите икономически сили в Европа - Великобритания, където на практика учениците доказаха, че е възможно и младите хора в България да се реализират пълноценно в силно конкурентна среда.

Програмата включваше посещение на мултинационални компании като Lloyd's of London Blick, Rothenberg Ltd. Групата имаше възможност да влезе и в Британския парламент, както и да се запознае с типичните за Лондон културни и исторически забележителности: Tower Bridge, Tower of London, London Eye, Биг Бен, Уестминстърското абатство, Бъкингамският дворец, Катедралата Сейнт Пол, Британският музей.

От "Интелект" се обучиха в Лондон по електронно митническо обслужване в Европа
netinfo

По време на трансграничната практика, възпитаниците на ДФСГ „Интелект" разшириха професионалните си компетенции, повишиха чуждoезиковите си умения на английски език, обогатиха ценностната си ориентация за кариерно развитие, както и конкурентоспособността си на пазара на труда.

Екипът по проекта и ръководството на гимназията са убедени, че само с подобен тип отворено образование, включващо кнтакти с водещи фирми от световен мащаб могат да се променят нагласите и мотивацията на българските ученици. Това е и една възможност на младите хора в България за успешен старт в живота в професионалната им реализация.