Оригинално музикално изпълнение спря движението в центъра на Плевен
Оригинално музикално изпълнение спря движението в центъра на Плевен / archiv.DarikNews

По повод международната седмица на пътната безопасност,  доброволци от БЧК Плевен спряха движението за 15 минути на една от най оживените пешеходни пътеки в центъра на града между кръстовището на СОУ " Цв. Спасов" и Съдебната палата

Лора Табакова - виолончело и Милен Първанов - китара изпълниха музикална пиеса наречена „Един миг", а през това време доброволците от БМЧК съвместно с представители на ОД на МВР раздаваха флаери на спрелите водачи посветени на пътната безопасност.

Оригинално музикално изпълнение спря движението в центъра на Плевен
netinfo

За няколко минути движението спря символично, а музикантите свирещи на улицата сред бавно преминаващи покрай тях автомобили бяха олицетворение на всички пешеходци - деца, възрастни, майки с колички или просто забързани хора.
Акцията бе наречена „Хармония на пътя".

Оригинално музикално изпълнение спря движението в центъра на Плевен
netinfo

Милен Първанов, който е и автор на "Един миг" сподели за Дарик, че вече има идея след около месец да се организира подобна изява, отново свързана с безопасността на движението, в която ще участва с друго свое, този път рок парче. Милен Първанов каза, че в момента се обмисля, как по-точно ще бъде представена песента, а организацията ще бъде на Младежки информационно-консултантски център "Интелект" - Плевен, съвместно с доброволци от БЧК.