ОИЦ-Плевен представи процедури по ОП„Развитие на човешките ресурси
ОИЦ-Плевен представи процедури по ОП„Развитие на човешките ресурси / archiv.DarikNews

Под мотото "За по - високо качество на живот за хората в България" се проведе поредната информационна среща на Областен информационен център - Плевен, която се проведе в заседателната зала на община Долна Митрополия.

На 14 юни, експертите от Областния информационен център /ОИЦ/ - Плевен, представиха две отворени процедури по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси": „Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства" - чиято цел е да подпомогне по-успешната социална и трудова реализация на децата и учениците от етническите малцинства и „Помощ в дома", чрез която се създава възможност услугата домашен социален патронаж да се доразвие и разшири за по-висока ефективност и обхват на нуждаещите се.

Целта на срещата беше да се популяризират възможностите, които представят структурните и Кохезионния фонд на Европейския съюз, както и на постигнатите досега резултати от изпълнените вече проекти. В хода на дискусията стана ясно, че община Долна Митрополия подготвя проектни предложения и по двете процедури.

В срещата участваха председателят на общинския съвет, секретарят на общината Светлана Георгиева, директори на читалища, училища и детски градини и граждани на Долна Митрополия.

Информационните срещи на ОИЦ - Плевен по общини продължават. През следващия месец ще бъдат посетени общините Червен бряг, Долни Дъбник и Искър.

Центърът е част от мрежата от 27 областни информационни центъра, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.