/ dariknews.archive
От пресофиса на ОД на МВР - Плевен потвърдиха пред Дарик за затруднената обстановка в района между разклона за село Тотлебен и село Обнова, поради обърнати ТИР-ове. От там уточниха, че огледите на местопроизшествието са започнали.
По думи на очевидци, още два ТИР-а са катастрофирали на пътя Плевен Русе, малко преди село Обнова. Движението в района се извършва с много бавна скорост и според водачи в района, задръстването на главния път е повече от 2 километра. По думите на слушатели на Дарик, към момента липсва временна организация на движението в района.
Ето и официалната информация към момента от пресофиса на ОД на МВР-Плевен:
"Тирове са се преобърнали на първокласен път при разклон Тотбелен. Инцидентът с тежките камиони е станал днес около 9:30 часа. По първоначална информация има и ударени леки автомобили. На място се извършват огледи. По първоначални данни няма тежко пострадали. Заради катастрофата временно е затруднено движението в участъка и се регулира от Пътна полиция".

За опасно заледяване в района между разклона за село Тотлебен и село Обнова сигнализира по-рано слушател на Дарик радио. Районът е особено опасен в момента, защото пътната настилка по Главен път Плевен-Русе е мокра и не е заледена, но при навлизане в района, където температурата е с 2-3 градуса по-ниска, пътното платно е заледено и трафикът се извършва при много ниска скорост.

Вятър ще разсее мъглите низините

В същия район има и обърнат ТИР, който е извън пътното платно, но според водачите в района е нужно спешно опесъчаване.