Няма спрени линии на Автобусни превози в Плевенско, тролеите също пътуват
Няма спрени линии на Автобусни превози в Плевенско, тролеите също пътуват / netinfo

Всички автобуси на общинска фирма “Автобусни превози” Плевен пътуват по направленията си днес, съобщи за Дарик инж. Иван Стефанов, управител на фирмата. Първата кола по направлене Плевен – София, която е отпътувала в 07.00 часа е пристигнала в столицата безпроблемно.

Аварирал е автобус на фирма “Борис Борисов” също пътуващ към София и част от пътниците са прехвърлени на колата на “Автобусни превози”. Автобусите на големите частни превозвачи, пътуващи от София към Плевен, са спряни и не пътуват заради поледицата. Между Ловеч и Севлиево временно са били спрени автобусите на общинската фирма от Плевен за Стара Загора и Пловдив, на които се наложило да изчакат опесъчаване на пътното платно. По същата причина автобусите, пътуващи по направление Плевен - Тетевен и Плевен – Свищов, в момента също изчакват.

Иван Стефанов съобщи още, че районът на Автогарата и гаража са опесъчени, а на стълбите пред Автогарата е хвърлена сол, за да се придвижват по-лесно гражданите.

Тролеите в Плевен пътуват нормално и по разписание, не са регистрирани аварии от сутринта, това съобщи за Дарик инж. Ангел Несторов, управител на “Тролейбусни превози” Плевен.