Нови помещения за Окръжния съд
Нови помещения за Окръжния съд / netinfo

Три нови помещения ще може да ползва Окръжния съд в Плевен, те се изграждат във фоайето на четвъртия етаж в сградата на Съдебната палата. Общата стойност на ремонта е 17 082 лв., средствата са отпуснати от Министерство на правосъдието след като ръководството на Окръжния съд е кандидатствало с проект, уточни съдия Силвия Кръстева, пресаташе на инстанцията.

Две от стаите ще бъдат предназначени за съдебните секретари на Окръжен съд Плевен, третата вероятно ще е за извършване на търгове от съдия-изпълнителите, което е задължително изискване по новата редакция на Гражданско-процесуалния кодекс. Това са единствените възможности за реконструкция на сградата, които съществуват в момента, допълни Силвия Кръстева. Не достигат и помещения на плевенски Окръжен съд за настаняване на съдиите.

Съдебните секретари ще са срещу залите, в които заседават и така ще бъде облекчена възможността им да носят дела. В същото време ще се освободят два кабинета на третия етаж, които ще бъдат използвани от съдии от Окръжен съд Плевен.