123
123 / dariknews.archive
„Заедно с колегите от Плевен, Червен бряг и Левски в Движение „България на гражданите поканихме всички партии от Демократичната общност в Плевенска област да се явим заедно на местните избори. Това включва и ДСБ, който е традиционен наш партньор, Демократична България, СДС, БЗНС и другите ни партньори и ние смятаме, че единствено обединени можем да се справим, както сме го правили и до момента – спечелили сме кмет на Плевен, Червен бряг, Белене, на Долна Митрополия, Долни Дъбник. Сега смятаме да разширим влиянието си в Община Левски, а защо не и в другите общини“. Това каза в пресклуба на БТА в Плевен зам.-председателят на Движение „България на гражданите“ Найден Зеленогорски.
Заедно с него в срещата с медиите участваха Христо Таслаков – председател на Общинската организация на ДБГ в Плевен, Ивайло Иванов, който е председател на Общинската организация на ДБГ в Червен бряг и зам.-кмет на Община Червен бряг и Николай Любенов – общински съветник в Община Левски, който работи за възстановяването на организацията на ДБГ в Община Левски.

najden
dariknews.archive

„Ние от ДБГ подаваме ръка към нашите партньори в Област Плевен с идеята да разширим значително участието си в местната власт в цялата област. На Радан Кънев му беше дадено едно доверие в аванс с идеята, че този проект ще се надгражда и ще стане мощна алтернатива не от 6, а от 15-20 % т.е., неосъщественото единение преди евроизборите отне на практика един мандат на демократичната общност. Аз смело казвам, че ние от ДБГ постъпихме много достойно като решихме да не влизаме в братоубийствени войни в дясно и не се явихме на изборите. Една голяма част от общността даде подкрепа за Демократична България, но този проект трябва да бъде разширен и укрепван, за да се справи отлично на местните избори. Включително и в София, защо не да спечели и кмет на София и местата, които управляваме и разбира се – един значим проект на Парламентарните избори, който да спечели подкрепа от най-малко половин милион избиратели и едно значително присъствие в Българския парламент. Това вече ще бъде истинска алтернатива на политическото статукво – ГЕРБ, БСП, ДПС и Нацонал-популистите“, коментира пред Дарик Зеленогорски.
Христо Таслаков направи кратка характеристика на десния избирател след отминалите евроизбори:
„Десният избирател е по-особен вид избирател и според част от статистиките в предизборната нощ хората, които гласуваха за Да, България бяха близо 90% с висше образование. Това са трудни, много интелигентни хора, склонни са да дават доверие, не обичат да ги лъжат, лесно схващат лъжата и с тях не можеш да си играеш. Така че, те дадоха в аванс доверието си, но няма да го дават вечно“.

najden
dariknews.archive