Младите възрожденци при НУХристо Ботев отбелязаха Освобождението на Плевен
Младите възрожденци при НУХристо Ботев отбелязаха Освобождението на Плевен / hr-botev

С поредица от инициативи учениците от Клуб "Млади възрожденци" с ръководител Светлана Михайлова при НУ "Христо Ботев", град Плевен посрещнаха 139-та годишнина от Освобождението на Плевен.
Децата организираха своя малка изложба с рисунки, посветени на празника и изработиха собственоръчно значки с изглед от паметниците на града.

С много настроение и възрожденски песни учениците се отправиха към паметника "Мост на победата", намиращ се над река Вит, който е свидетел на драматичните исторически събития след обсадата на Плевен по време на Руско-турската освободителна война. Учениците представиха исторически факти и интересна информация, свързани с емблематичната дата 10 декември.

Младите възрожденци при НУХристо Ботев отбелязаха Освобождението на Плевен
netinfo


За емоционален и въздействащ завършек членовете на клуба поздравиха своите съученици от 2-ри и 4-ти клас с кратка програма. Рецитираха стихове, изпяха любими песни за града ни и възпяха паметта на загиналите за свобода български и руски воини.
По повод годишнината от Освобождението на гр. Плевен, учениците от 3 а клас при НУ „Христо Ботев" - Плевен с класен ръководител Венцислава Тодорова представиха кратка програма пред учениците от 3-те класове.

На фона на презентация, посветена на историческите събития за щурмуването и обсадата на Плевен, те поднесоха кратък рецитал, разказаха интересни факти от българската история, рецитираха стихотворения.

Сияна Бешкова отправи музикален поздрав към всички с „Песен за Плевен", а на песента „Радецки" цялата зала се изправи на крака и запя.

Младите възрожденци при НУХристо Ботев отбелязаха Освобождението на Плевен
netinfo