Млади медици си дават среща в Плевен
Млади медици си дават среща в Плевен / netinfo

VІІ Международна медицинска научна конференция за студенти и млади лекари ще се проведе в Плевен от днес до 17 октомври. За това информират от пресцентъра на Медицински университет Плевен. Научният форум ще се състои в Телекомуникационния Ендоскопски център в Университета.

Инициативата е посветена на 2009-та- Европейска година на новаторство и креативност и на 35-годишнината от основаването на Медицински университет Плевен. Младежката конференция се организира под патронажа на Ректора на Плевенския медицински университет - проф. д-р Григор Горчев, д.м.н., със съдействието и подкрепата на ръководството и цялата академичната общност на университета. Традиционна цел на събитието е разширеното участие на млади специалисти от повече европейски и други страни, създаване на условия за професионални и приятелски контакти и сътрудничество.

Тази година конференцията ще премине под мотото на 2009-та Европейска година на креативността и новаторството - "Мечтай. Създавай. Развивай". Инициативата цели да подпомогне личното, социално и икономическо развитие, както и да стимулира иновативния подход и творческите идеи в образованието и културата. През първия ден на конференцията ще се проведе работна среща на тема "Креативност и ко-креативност" в областта на медицината, с водещ д-р Димо Станчев - психиатър и психотерапевт, Институт по психодрама, индивидуална и групова психотерапия „Берхард Ахтенберг" - София, Център по психично здраве и превенция, ВМА-София. Втората работна среща на тема "Обективно структуриран клиничен изпит-ОСКИ", подготвена от Д-р Здравка Радионова, д.м., главен асистент в сектор "Физиология", МУ-Плевен, ще даде поглед на студентите и младите лекари към един обективен модел на изпитване, следван в редица европейски страни, САЩ, Австралия и др.

Доклади от различни области на медицината ще бъдат представени от 96 студенти в шест работни секции: Хирургия, Вътрешни Болести, Акушерство и Гинекология, Неврология и Психиатрия, Вариа и Постери. Регистрираните участниците ще получат сертификати за представящ автор, съавтор или участник, съобразно формата на научна изява. Резюметата на представените доклади ще бъдат публикувани в Сборник с резюмета и предоставени на участниците в дните на конференцията. Най-добрите доклади по секции ще бъдат отличени с бронзови статуетки.

Наградите ще бъдат връчени от Зам. Ректор по научно-изследователската дейност на МУ-Плевен - доц. д-р Мария Средкова, д.м. На отличените участници ще бъде предоставена възможност за публикуване на проучванията в мултидисциплинарното научно издание на МУ-Плевен - "Journal of Biochemical and Clinical Research (JBCR)".