Младежкото обединение в БСП поиска гражданската позиция на политиците
Младежкото обединение в БСП поиска гражданската позиция на политиците / BSP.presscentar

На 19 януари 2013г., млади социалисти на БСП от цялата страна се събраха в Плевен на среща-дискусия на тема „АЕЦ Белене - Социалният проект!".

Младежкото обединение, начело с неговия местен координатор Венцислав Конов, изготви декларация, изразяваща ясната си позиция във връзка с предстоящия референдум. В нея младите социалисти призовават за участие в референдума, чрез изразяване на гражданска, а не политическа позиция. Декларацията ще бъде изпратена до председателката на НС г-жа Цецка Цачева, народните представители от 15 мандатен избирателен район и областния управител на Плевен.

Публикуваме пълния текст на декларацията: 


ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НС НА Р. БЪЛГАРИЯ
НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ 15 МИР
ОБЛ. УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ПЛЕВЕН

Д Е К Л А Р А Ц И Я
От
Областния съвет на МО в БСП - Плевен
Уважаеми дами и господа,
Ние, представителите на Младежко Обединение в БСП Плевен декларираме нашата ясна и категорична подкрепа за изграждането на АЕЦ Белене. С оглед на това Ви призоваваме като представители на гражданите на Плевен и плевенска област да подкрепите строителството на проекта Белене и на предстоящия референдум гласувате с „ДА", за:

• Развитие на ядрената енергетика в България
• Разкриване на десетки хиляди работни места
• Възраждане на икономиката в региона
• Шанс на младите хора да се реализират по родните си места
• Гарантиране националната сигурност на страната ни

Апелираме към Вас: Изразете Вашата лична гражданска позиция и не се съобразявайте с наложената Ви политическа диктатура, която е в разрез със социално-икономическите интереси на Плевен, региона и България!

Областен Съвет на МО в БСП Плевен
19.01.2013 г. гр. Плевен