Младежи от БСП си организираха тренинг в Кайлъка
Младежи от БСП си организираха тренинг в Кайлъка / Пресцентър БСП

Два отбора от представители на Младежките обединения от Плевен, Ловеч и Габрово участваха в тренинг под надслов „Олимпийски надежди". Инициативата е четвъртата в рамките на новата стратегия за обучение и развитие на кадрите в БСП и се проведе през почивните дни в парк "Кайлъка".

Водени от мисълта на Платон: „ Наблюдавай един човек как се забавлява по време на игра и ще научиш за него повече, отколкото ако разговаряш с него цяла година", организаторите изкараха младежите по спортни екипи и ги поставиха пред сериозни предизвикателства. Разпределени в специални роли, участниците трябваше да проявят добър управленски подход и отлични лидерски качества.

Специално подбраните тийм-билдинг игри провокираха взаимопомощ и екипност.  Отборите решаваха логически и творчески задачи, участваха в групови дискусии и спортни състезания, изискващи мотивираност, търсене на нестандартни решения, преодоляване на препятствия.

Младите бяха поставени в ситуации, изискващи преодоляване на собствените стереотипи и задръжки в една динамична обстановка. Показаното индивидуално или екипно поведение бе анализирано от специалисти.

И макар, че в крайния резултат отборът на домакините отстъпи победата на гостите, по-важни се оказаха обменените идеи и създадените контакти.

"Най - добрият начин да се прави модерна политика в България е когато тя се прави от хора, които познават себе си и имат самочувствие за своите възможности, имат подкрепата и обичта на своите приятели, което ги кара да вършат полезни неща за хората и изпитват радост от това." - коментира доц. Татяна Буруджиева, ръководител на екипа по тренинг.

В тридневното обучение участие взеха председателят на Младежкото обединение Явор Гечев и народният представител от Коалиция за България Димитър Горов. Информацията е от пресцентъра на БСП Плевен.