Мая и Данаил Ананиеви откриха изложба живопис Близки и различни
Мая и Данаил Ананиеви откриха изложба живопис Близки и различни / art.kolorit

На 2 април 2014 г. плевенските художници Майя и Данаил Ананиеви откриха своя изложба - живопис „Близки и различни" в арт център „Орхидея" в град Карлово.
Изложбата се провежда по проекта „Картина от мнозина".

Майя и Данаил се включиха в международния арт проект от самото начало и техните творби, представени в общата картина вече обиколиха много художествени галерии в различни градове у нас, където гостува изложбата „Картина от мнозина".

В експозицията двамата автори представят 30 свои живописни творби - акварел и масло. На откриването бе направено творческо представяне на плевенските художници. Прерязана бе и символична лента на откупките от изложбата. Непосредствено преди откриването, Майя и Данаил проведоха импровизирано занятие по живопис с децата, които се обучават в арт центъра.

Директорът на арт център „Орхидея" - Кунка Бакалова подари на плевенските художници по фрагмент от картината „Детски мечти", създадена по друг проект на арт центъра - „Голямото рисуване на малките художници", а също и по пакет ориз с марката „Вкусни арт зърна - за артисти в кухнята" - марката подкрепяща творците и проекта.