rim love4
rim love4 / dariknews
На 5 и 6 октомври Ловеч е домакин на двудневен форум под наслов „Мостове за социално ангажирани предприятия”. За събитието утре в люляковия град пристига министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, участие ще вземат и народни представители, сред които Светлана Ангелова, зам.-председател на социалната парламентарна комисия.
Регионалният обществен форум в Ловеч е посветен на темата за социалната икономика и се провежда в рамките на пилотна инициатива на Европейската комисия. Целта е да се даде възможност за обмяна на опит и споделяне на добри практики; и още – повишаване на капацитет и обмен на иновации и знание.
Регистрация за участие са направили около 100 човека, представители на малкия и средния бизнес, социални предприятия, професионални училища и социални услуги от региона.
Надеждите са форумът да допринесе за популяризиране на социалното предприемачество и малък бизнес чрез представяне на продукти и услуги и осигуряване на признание за значението на темата на местно и регионално ниво.
Форумът включва две основни събития - изложение на продукти и услуги, предоставяни от български социални предприятия – местни и от страната, и провеждане на конференция и дискусионни срещи.
Целта е да се създаде пространство за обсъждане и генериране на нови идеи за развитие на социалната икономика в регион Ловеч и отвъд него в няколко аспекта: политики за развитие; добри практики за социално предприемачество; устойчиви решения за партньорство.
През първия работен ден ще бъдат проведени и четири тематични форума за дискусии по конкретни теми: „Достъп до ресурси и пазари” с модератор Райна Тимчева; „Дигитален маркетинг” – модератор Александър Георгиев; „Допълваща“ заетост” – модератор Фреди Уулс; „Решение „един за всички“ – модератор Росен Рашков.
През втория работен ден на форума на 6 октомври ще се проведе конференция, в която ще бъдат дискутирани идеите от тематичните форуми.
Община Ловеч пък ще отличи организациите с най-добре представена практика или идея от тематичните форуми и ще връчи специална награда за социално ангажиран предприемач.
Събитието се организира съвместно с Българския център за нестопанска право и с екипа на програмния директор Надя Шабани.