Ловчанлии номинират лекар на годината
Ловчанлии номинират лекар на годината / archiv.DarikNews

Община Ловеч съвместно с Регионалната здравна инспекция и районните колегии на Българския лекарски съюз, на Българския зъболекарски съюз и на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, обяви допитване до гражданите за номиниране на лекар на годината, информират от пресцентъра на администрацията. Това се прави във връзка с връчването на барелеф „Свети Иван Рилски" - ежегодната персонална награда за признание на професионалния принос на лекар или зъболекар, практикуващ в община Ловеч.

Всеки гражданин може да даде своя глас, като пусне талон в нарочно обявени кутии, разположени на партера на болницата, на Стоматологичната поликлиника и в общинската администрация. Талонът може да бъде изтеглен и от сайта на общината - www.lovech.bg, рубрика „Водещи новини".

Изборът ще се направи според професионалния опит и квалификация на кандидата, научния му принос в медицината и приноса му за развитието на здравеопазването в общината, както и според участието му спасяване на хора при масови бедствия.

Номинации се приемат до 17 октомври тази година, а награждаването ще се извърши на тържествена церемония на 19 октомври, навръх деня на свети Иван Рилски Чудотворец, покровителя на българските лекари.