Левицата подготви подаръци за плевенските първолаци
Левицата подготви подаръци за плевенските първолаци / netinfo

Народните представители от Коалиция за България са подготвили подарък за всеки първокласник от Плевенската община. Това съобщават от пресслужбата на социалистическата партия в Плевен. В деня, в който децата ще прекрачат прага на училището, в класните стаи ще ги очакват специални подаръци.

Пакетът съдържа седмична програма с място за снимката от първия учебен ден, знаме и молив с надпис „Аз обичам Плевен”, балони с цветовете на националния флаг. Специална картичката, подписана от народните представители Румен Петков, Дончо Цончев, Радослав Илиевски и Васил Антонов ще получи всяко дете.

Дарението вече е предоставено на директорите на учебните заведения, които ще се погрижат пакетите да достигнат до всеки първокласник. Румен Петков традиционно ще присъства на откриването на учебната година в Математическа гимназия “Гео Милев”.

Народният представител Васил Антонов ще придружи третия си син, който е първокласник в СОУ ”Стоян Заимов”. След официалното откриване, той ще влезе заедно с първокласниците в класните стаи и ще подари на всяко дете „Патриотичен буквар”.

Общински съветници от левицата ще присъстват на откриването на учебната година в различни училища в Плевен.


100-те ученици на Помощното основно училище „П. Р. Славейков” ще получат пакет с почерпка от организацията на жените- социалистки. За нуждите на учебното заведение са осигурени учебни тетрадки по различните изучавани предмети, помагала, химикалки, моливи, тетрадки, топки и други спортни принадлежности.

По повод началото на новата учебна година Общинският съвет на БСП Плевен е подготвил и дарение за библиотеката на СОУ ”Христо Смирненски”. То съдържа изучавани в училище произведения от български класици. Дарението ще бъде връчено лично от председателят на Общинския съвет на БСП Плевен Любомир Петков.