/ Община Мездра
"Легендарната група "Сигнал" обяви концерт в летен театър "Кайлъка", съобщи Любомир Пелев от организаторите на музикалното събитие.

"Най-голямата сцена на открито в Плевен отново ще се превърне в притегателно място за многобройните почитатели на българската поп музика. След внушителните спектакли това лято на Йорданка Христова и Владимир Ампов - Графа, "сцената под звездите" ще приеме "Сигнал" на 12 август", уточни Пелев.

Васил Петров на „сцена под звездите“ в парка на музея в Плевен

Това е една от най-известните български рок групи, създадена в София през 1978 година с любимеца на няколко поколения българи Йордан Караджов. Имат десетки албуми и хиляди концерти у нас и в чужбина. Много българи знаят наизуст хитовете им като "Липсваш ми", "Спомен мил, спомен мой", "Сбогом", "Да те жадувам", "Може би" и другите.

През 2002 г. групата записва песента "Ако можех да избирам, майчице" на родения в Плевен легендарен Емил Димитров, за който съгражданите му пазят спомен с паметник в цял ръст, издигнат до Водната каскада, и кът за историята в Регионалния музей.

Летният театър в романтичния Кайлъшки каньон е най-новото място за културен туризъм в Плевен. И за концерта на "Сигнал" се очаква да се съберат фенове от цялата страна, за да преживеят заедно шоуто.

Места вече могат да се ангажират в Билетния център на читалище "Съгласие" в Плевен. Началото на концерта е от 20:30 часа.
БТА