Л.Петков: Целта ни е да възстановяваме доверие с цената на много работа
Л.Петков: Целта ни е да възстановяваме доверие с цената на много работа / archive.dariknews

"Пакетът от социални мерки, заложени в краткосрочната програма на правителството трябва да намерят своята реализация на законодателно ниво", каза пред журналисти депутатът от Коалиция за България Любомир Петков.

С еднаква важност стои и въпросът за състоянието на българските общини, като по-стратегическа цел е разбира се възстановяването на децентрализацията на българските общини - финансово и функционално. Но като най-краткосрочна задача пред националното управление и пред местните власти е набелязването на краткосрочни и бързи мерки по отношение на тежкото финансово състояние в което са изпаднали българските общини през настоящата година.
И аз и колегите народни представители от Коалиция за България имаме желание да работим на изключително бързи обороти.

Смятаме, че има достатъчна степен на готовност и като законодателни инициативи и като конкретни идеи за решаване на проблеми и от тук нататък пред нас целта трябва да е да възстановяваме доверие и да го развиваме в обществото с цената на много работа.

Относно коментар, че областният на Плевен е бил номиниран от ДПС, Любомир Петков каза, че за изминалите 10-12 години работа в политическата сфера се е научил да отсява важното от маловажното и в политически и в обществен план.
"Трудно ми е да коментирам, как зам.-председателят на общинската организация на БСП и два мандата общински съветник от БСП може да изглежда в очите на някого като преставител на ДПС", каза Любомир Петков и допълни, че според него това не е тема, която занимава обществото в момента.