Конфискуваха дрехи - ментета
Конфискуваха дрехи - ментета / netinfo

Фалшиви стоки от магазин за маркови дрехи в Плевен са иззели служители от Икономическа и Охранителна полиция, съобщават от пресцентъра на вътрешното министерство. Проверката е направена на 15 октомври от 13.00 до 17.00 часа, инспектирани са търговците от пазари в центъра на Плевен и улица ”Сан Стефано”, с цел ограничаване на случаите на продажбата на стоки със защитена търговска марка.

В един от обектите, с управител 25-годишна плевенчанка, е установено извършване на търговия със спортни стоки, без разрешително за това от фирмата – притежател на правата върху търговските марки. Конфискувани са 44 анцузи и якета с емблемите ”Адидас”, ”Найк” и ”Пума”. Предстои установяване на общата стойност на ментетата.

Конфискуваната стока, за която управителката не е могла да покаже на проверяващите документ за съгласие на официалните представители, е описана и иззета с протокол. Специализираната полицейска операция е приключила с образуване на досъдебно производство. Материалите са докладвани на прокурор.