Код жълто в пет области - от ЧЕЗ са готови за реакция
Код жълто в пет области - от ЧЕЗ са готови за реакция / cez.press

От екектроразпределителната компания ЧЕЗ съобщиха, че аварийнита екипи са готови за извънредна реакция при евентуално възникнали последици от силния вятър, очакван в пет области, обслужвани от компанията.

Код жълто е обявен във Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч. Компанията е мобилизирала всички свои аварийни екипи на тази територия и е в непрекъснат контакт с местните власти и Гражданска защита.

„Мрежата е подготвена за зимния сезон и сме се постарали да сведем до минимум рисковете от евентуални аварии. Времето обаче може да поднесе всякакви изненади. Въпреки това искам да уверя клиентите ни, че сме в готовност при всеки обявен код за опасно явление и ще реагираме незабавно ако се наложи", каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България.

ЧЕЗ разполага с 290 аварийни екипа, които са в постоянна готовност за реакция. Служителите на компанията са снабдени с всички необходими съоръжения, инструменти и лични предпазни средства.
В случай на извънредни обстоятелства и природни бедствия компанията може да мобилизира общо 1100 човека. При възникване на аварийни ситуации денонощно на разположение на клиентите е горещата телефонна линия 0700 10 010.