Кметът на Ловеч проведе работна среща с представителите на МВР, съда и ДАНС
Кметът на Ловеч проведе работна среща с представителите на МВР, съда и ДАНС / obshtina.lovech

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова проведе работна среща с представителите на териториалните поделения на МВР, ДАНС, Окръжен съд, Административен съд и Военно формирование 24480, съобщиха от пресцентъра на общината.

На срещата присъстваха директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Иван Пепелджийски, директорът на териториалната дирекция на ДАНС Христо Маринов, председателят на Окръжния съд Милена Вълчева и на Административния съд Габриела Христова, началникът на Военното формирование майор Теодоси Томанов, директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Владимир Кацарски и началникът на Районната служба Валери Димитров, началникът на Районното управление на полицията в Ловеч Светослав Съев и на сектор „Пътна полиция" Николай Недялков.

Пред тях Маринова представи новия си управленски екип - тримата си заместници Ивелина Радевска, Цветан Георгиев и Венцислав Христов и секретаря на общината Даниела Цанова.

Обсъдени бяха съвместните действия между отделните институции за гарантиране на обществения ред и сигурност и правата на гражданите. На срещата всички се споразумяха да осъществяват бърз обмен на информация помежду си, да се подобри комуникацията с кметовете на населените места, да се наблегне на превенцията. Ще бъдат прегледани и изменени общинските наредби, ще се потърси инициатива за законодателни промени за увеличаване правомощията на служителите на РУП и общинската структура „Самоохрана, контрол, обществен ред и сигурност".

Всички участници в срещата заявиха воля за повишаване нивото на партньорството помежду си и за създаване на по-добра координация и взаимодействие между отделните институции.