Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов / БТА
По повод бойния празник на гарнизон Плевен министърът на отбраната Красимир Каракачанов днес поднесе цветя пред паметника на 4-и пехотен Плевенски полк и пред паметника на 9-а пехотна Плевенска дивизия.

"Трябва да помним българските войници, сержанти и офицери, които са загивали за България, да отдадем своето уважение на тези войни, които вече са в резерва в запаса, да уважим и действащите българските военнослужещи - уважение към всички хора, които са свързани с армията, заяви след това пред журналисти министър Каракачанов. Въпреки лошото време, въпреки пандемията, армията е на своя пост", изтъкна той.

На въпрос министърът заяви, че основното, което се е случило в Плевенския гарнизон, касаещо цялата Българска армия, е възстановяването на Висшето военновъздушно училище. То си е поставило висока цел да стане водещо не само във военното образование, а и сред останалите висши училища в България и в Европа, отбеляза министърът. Може да го направи - въпрос на упорит труд и няколко години работа, изтъкна той.

В ритуала за поднасяне на цветя през паметниците участваха също командирът на Военновъздушните сили, генерал-майор Димитър Петров, командирът на Плевенския гарнизон, бригаден генерал Юлиян Радойски - началник на ВВВУ "Георги Бенковски", командири на военни формирования, представители на военно-патриотични организации.

По повод празника във Военния клуб министър Каракачанов награди военнослужещи, цивилни служители и представители на военно-патриотичните организации от гарнизона.
БТА