Изтича срокът за внасяне на патентния данък
Изтича срокът за внасяне на патентния данък / netinfo

В края на месец октомври изтича срокът за внасяне на четвъртата вноска по дължимия за годината патентен данък, напомнят от ТД на НАП Плевен.

822 хил. лв. или 74.1 на сто от годишния план за патентен данък е внесен за деветмесечието. От тях 269 хил. лв. са стари задължения с лихви върху тях близо 20 хил. лв. Подадените декларации за 2007 г. за упражняване на дейност, която се облага с патентен данък, са 4 623, а данъкът за внасяне е в размер на 1млн. 109 хил. 925 лв.

Данъчната декларация за облагане с патентен данък се подава в териториалната дирекция на НАП по постоянен адрес. Ако дейността започва в течение на годината, декларацията се подава непосредствено преди това. При прекратяване на дейността и промени в обстоятелствата формулярът се внася в 7-дневен срок.

Дължимите данъци могат да се заплатят в брой на двете каси на обслужващата банка в сградата на Териториалната дирекция, която се намира на ул.“В.Левски” /срещу театъра/, с пощенски запис за данъчно плащане по сметка, чрез банков превод или по интернет.