Изправят пред съда наркодилъри от най-високо ниво
Изправят пред съда наркодилъри от най-високо ниво / netinfo

Плевенската Окръжна прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу организираната престъпна група за разпространение на наркотици, която беше задържана на 31 март тази година. Това съобщават от информационния бюлетин на ведомството. Групата е 5-членна, на най-високо ниво за пласиране на наркотици в региона, а мозъкът е мъж с инициали Е.Ш.

Според информацията на обвинението, доставката на дрогата на едро идвала от София и Петрич. Наркотиците са разпределяни, пакетирани и предоставяни на уличните дилъри за пласиране. Четирима от обвиняемите са осъществявали връзката с уличните дилъри, за да ги снабдяват с дрога ида контролират начина на продажба. Получените суми отчитали на ръководителя на групата - Е.Ш.

Пласирали са хероин, кокаин и марихуана. За организацията на търговията с наркотици на дилърите се предлагали СИМ карти с номера, известни нанаркозависимите, на които те поръчвали дозите. От прокуратурата съобщават, че петимата са осъществявали и контрол над лица, които се опитвали да търгуват самостоятелно, като над същите е налаган физически тормоз, заснеман с мобилни телефони.

В жилищата, обитавани от членовете на престъпната група са извършени претърсвания, при които са иззети множество вещи и предмети –пари, накити, мобилни телефони, използвани и придобити от тях при осъществяване на престъпната им дейност. Иззети са и четири автомобила.

Четирима от задържаните са с постоянна мярка “задържане под стража”, един е в “домашен арест”.