/ Община Ловеч
Служители на Община Ловеч провеждат действия за издирване на нарушители на обществения ред, обърнали и разсипали боклуците от почти всички кошчета за отпадъци в централната градска част, съобщават от пресцентъра на кметската администрация.

29 горски пожара от началото на годината в Ловешко

Сигнал е подаден и до РУ на МВР в Ловеч, откъдето също се включват в установяване самоличността на хулиганите. За целта се преглеждат всички записи от контролните видеокамери, както на „Контрол и сигурност“ към община Ловеч, така и на останалите учреждения, които имат видеонаблюдение в градския център.

Централната градска част на Ловеч се оказа с обърнати повече от 20 кошчета в пространството от пощата до гимназията. Една част от тях бяха и смачкани. Правим всичко възможно да разкрием кои са нарушителите и те да получат  полагащото им се наказание, заяви кметът Корнелия Маринова.

Община Ловеч


Недопустимо е подобно вандалско отношение към току-що ремонтираната площ, в която вложихме много средства и труд, за да живеем в една приятна и хармонична среда, допълни кметът. Сутринта, на 2 април централната градска част на Ловеч се оказа с обърнати кошчета в промеждутъка от пощата до гимназията.

Една част от кошчета бяха и смачкани. Става дума за над 20 съда за отпадъци, които са част от изпълнението на проекта „Рехабилитация и нови пространствени решения на пешеходната зона в централна градска част и рехабилитация на площад „Тодор Кирков", кв. „Вароша", Ловеч".