Искат одит на Ловешката болница
Искат одит на Ловешката болница / dariknews.archive

„Искаме да знаем защо състоянието на болницата в Ловеч е такова, има ли виновни и поискахме пълен одит", заяви депутатът Корнелия Маринова на пресконференция по повод проблема с отоплението в здравното заведение.

След среща с министъра на здравеопазването д-р Петър Москов, проведена вчера, топлото вече е пуснато, информира областният управител д-р Мадлена Бояджиева.

В болницата нямаше газоподаване от 23 декември миналата година, сградата се отопляваше на твърдо гориво, ползваха се и електрически уреди. Причината да бъде спрян газът са просрочени задължения от близо 52 хил. лв. Общо задълженията към газовата компания са 130 хил. лв.

На срещата при здравния министър е решено да се направи предоговаряне на разсрочването на задълженията на болницата. По думите на губернаторката това е дългосрочно решение и ще позволи здравното заведение, което в момента се управлява от прокурист, да погасява вноските си регулярно и да не се стигне до подобна кризисна ситуация. Фалит няма да има, категорична бе д-р Бояджиева.

На вчерашната среща са били набелязани и конкретни мениджърски мерки за оздравяване на ловешката болница - икономии, привличане на медицински кадри и на пациенти.