Хванаха младежка група, извършила серия грабежи
Хванаха младежка група, извършила серия грабежи / netinfo

Петима младежи са задържани за извършени от тях няколко улични грабежа, съобщават от пресцентъра на МВР в Плевен. Членовете на групата са 15-годишен и 17-годишен от село Дисевица, двама 16-годишни от село Търнене и 18-годишен младеж от Божурица. След като предварително се наговаряли, момчетата извършили няколко нападения през миналата седмица.

Първото от документираните до момента престъпления е на 7 януари около 20.10 часа в градската градина в центъра на Плевен. Младежите съборили на земята 20-годишна девойка и задигнали дамската й чанта с лични документи, два мобилни телефона, ключове и пари. Малко по-късно в същия район те отнели дамска чанта от 73-годишна жена. Рано сутринта на следващия ден на кръстовището на улиците "Цар Самуил" и ул."Александър Стамболийски", момчетата повалили на земята 46-годишна жена и отскубнали от ръцете й дамската й чанта.

Полицейското разследване установило, че младежите са извършили още престъпления, вечерта на 9 януари те ограбили жени на 54 и на 57 години. На 10 януари групата нападнала 18-годишен младеж, на когото взела дрехите, маратонките, два мобилни телефона, лични вещи и осемграмов златен синджир. На пострадалото момче са причинени и множество наранявания, за които то е освидетелствано от лекари от "Съдебна медицина".

Престъпниците са задържани за 72 часа и са приведени в следствения арест, криминалисти продължават работата за изясняване съпричастността на групата и към други тежки престъпления. От задържаните само 18-годишният от Божурица има три регистрации и пет заявителски материала, той е осъждан на пробация за кражби.