Горяха комбайн и 200 декара дъбова гора
Горяха комбайн и 200 декара дъбова гора / netinfo

200 декара 3-годишна дъбова гора са изгорели при пожар в село Радомирци в неделя, съобщиха от полицията в Плевен. Около 16.40 часа на 29 юли е съобщено за възникнал пожар в сечище и дъбова гора в местността „Редория” около селото. На място е пристигнал 1 противопожарен автомобил с четирима пожарникари от Червен Бряг и гасаческа група от с.Радомирци. Пожарът е локализиран и ликвидиран, като е спасена част от дъбовата гора. Причината за огъня е небрежност при боравене с открит огън.

В 17.15 часа на същия ден е съобщено за възникнал пожар в частен силажокомбайн в с. Бреница, община Кнежа. от РСПБЗН – Кнежа. Пожарът е ликвидиран с един противопожарен автомобил и трима пожарникари, като е спасен 200 декара слънчогледов блок. Причината за пожара е късо съединение в комбайна.

Пожар е възникнал и към 18.00 часа във вила, изоставени лозови масиви и суха трева в местността „Стража-1” край Плевен. В гасенето са участвали 2 специализирани противопожарни автомобила с деветима пожарникари от Плевен. Причината за произшествието е небрежност при боравене с открит огън.

През изминалото денонощие служителите от Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Плевенска област са реагирали на 23 сигнала за пожари. При произшествията няма пострадали и жертви.