Гимназията в Койнаре е отличник в печеленето на проекти
Гимназията в Койнаре е отличник в печеленето на проекти / obshtina.chervenbryag

СОУ „Христо Смирненски" - гр. Койнаре е едно от осемте училища в Плевенска област, които ще бъдат финансирани по Национална програма „Училището - територия на учениците", модул „Подкрепа на целодневното обучение на учениците от начален етап". Общо в страната класираните училища са 89, информираха от общинския пресцентър в Червен бряг.

По тази Национална програма Койнарската гимназия печели втори пореден проект, той се нарича „Учим, творим и се забавляваме". С одобрените средства, в размер на 9932 лв., ще бъде оборудвана стая за дейности по интереси, ще се закупят също помощни учебни материали и книги.

„По този начин ще се подпомогнат и учителите за по-пълноценното и качествено провеждане на заниманията с учениците в начален етап на обучение", твърди директорът, Даниела Цоньовска. Стремежът е да бъде създадена още по-подходяща среда за провокиране на творческото развитие на децата, за разгръщане на техните заложби и умения в сферата на детското творчество и изкуството, както и възможности за изграждане на редица компетентности в областта на спорта, музиката, приложните изкуства и др.

За последните пет години училището е усвоило над 500 000 лв. по Структурни фондове, Национални програми и проекти към МОН, Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе", Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства (ЦОИДУЕМ) и пр.