Експерти и общински съветници участват в презентация на високотехнологично осветление
Експерти и общински съветници участват в презентация на високотехнологично осветление / dariknews

„Реконструкция и модернизация на селищни системи за улично осветление за сметка на доставчика на оборудване с последващо изплащане на инвестицията от реализирани икономии", е озаглавен проектът на „ЛИОР Технолоджис" ООД, който ще бъде презентиран на 10 юли- четвъртък от 09:00 часа в зала „Гена Димитрова".


Представителите на фирмата ще представят предложението си за доставка на съвременно високотехнологично енергоспестяващо LED оборудване за улично осветление, съответстващо на действащите в ЕС технически стандарти и изисквания.

Оборудването е предназначено за подмяна на съществуващите улични осветителни тела, инсталирани на териториите на съответните общини, повечето от които са физически и морално амортизирани, уточниха от пресцентъра на общината.

Инвестиционните разходи на общините, които ще одобрят проекта, ще бъдат равни на нула лева. Впоследствие направената инвестиция ще бъде изплатена за сметка на икономиите от електрическа енергия и експлоатационни разходи, които ще бъдат реализирани в резултат на обновлението на съответната система за улично осветление.

„ЛИОР Технолоджис" ООД е представител за България на ХеСаЛайт А/С - Дания.

На презентацията са поканени да присъстват общинските съветници от постоянните комисии по „Икономика, проекти, финанси и бюджет" и „Екология и устройство на територията", както и експерти от Община Плевен.