/ iStock/Getty Images
Ден по-рано тя е потрошила прозорец на къща и на кола в село Сухаче
18-годишно момиче потроши имущество в село Сухаче, а на следващия ден катастрофира с откраднат автомобил в Червен бряг, съобщиха от полицията.

16-годишно момиче открадна кола във Видинско и катастрофира

На 10 юни, около 23.20 часа е получен сигнал от 59-годишна жителка на селото. Потърпевшата е заявила, че са счупени стъкла на прозорец на къщата ѝ.

На мястото е изпратен полицейски екип. На улицата в близост до посочения адрес, е задържана 18-годишна от великотърновското село Страхилово. След развледване е установено, че с керамични тухли, намиращи се в двора на имота, тя е счупила прозорец на задна врата на колата, а после е унищожила двоен стъклопакет на входна врата.

Размерът на нанесени материални щети е в процес на установяване. Извършен е оглед на местопрестъплението и по случая е започнато разследване. На 11 юни е получен сигнал за настъпил пътен инцидент в Червен бряг на кръстовището на улиците „Отец Паисий“ и "П.Р.  Славейков".

Деца откраднаха кола в Кнежа, едното я кара час по улиците на града

От извършения оглед е установено, че 18-годишната жителка на село Страхилово, с открадната кола е блъснала три паркирани автомобила. Младата шофьорка е отнела автомобила минути преди катастрофата от улица "Яне Сандански" в града.

По колите са нанесени значителни материални щети. От извършената проверка е изяснено, че тя няма шофьорска книжка. След проба е станало ясно, че тя е била под въздействоеито на канабис.

Издаден е талон за медицинско изследване. Момичето е отказала кръвна проба и е задържана за срок до 24 часа.