Днес гледат мерките на общински съветник и сина му, пребили млад мъж
Днес гледат мерките на общински съветник и сина му, пребили млад мъж / dariknews.archive

Апелативен съд - Велико Търново разглежда днес делата по мерките за неотклонение срещу общинския съветник от Червен бряг Анатолий Иванов и неговия син Мирослав. Двамата бяха оставени за постоянно в ареста с определение на Окръжен съд - Плевен от 18 декември. Днешното заседание във въззивната инстанция е от 10:00 часа, информираха от АС-Велико Търново.

Двамата бяха арестувани, след като млад мъж разказа пред Нова телевизия, че е бил жестоко пребит от общинския съветник и сина му. Искането за налагането на мерките на Анатолий и Мирослав бе внесено от Окръжена прокуратура - Плевен, във връзка с повдигнати обвинения на двамата - за отвличане, извършено от повече от две лица, като към отвлеченото лице е проявена особена жестокост, и за причиняване на средна телесна повреда.

Делата в Апелативен съд - ВеликоТърново са образувани след подадени жалби срещу определенията на Плевенския окръжен съд, с които са наложени мерките за неотклонение „задържане под стража". Анатолий и Мирослав са изпратили декларации, че не желаят да участват лично в съдебното производство пред Великотърновския АС, и че искат то да се проведе в присъствието само на техните защитници.