Делегация от Пожарната в Швейцария посети Ловеч
Делегация от Пожарната в Швейцария посети Ловеч / archiv.DarikNews

4-членна делегация на Пожарната служба в Швейцария бе на посещение в Ловеч, съобщиха от пресцентъра на общината. Гости на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението" бяха ръководителите на Пожарните инспекторати: в град Базел - Вернер Дитц, в кантон Базел - Вернер Щампфли, в кантон Берн - Петер Фрик, и в кантон Аргау - Урс Риби. Те се запознаха с организацията на работа в Пожарната служба в Ловеч и с наличната материално-техническа база.

Професионалните и приятелски отношения с Дитц и Щампфли датират отпреди три години, а пожарната в Базел направи през 2011 г. дарение на ловешката служба - универсален противопожарен автомобил, оборудван напълно за пожарогасителни и аварийно-спасителни дейности.

Целта на сегашното посещение бе разширяване на контактите извън кантон Базел. По време на разговорите с кмета на Ловеч Минчо Казанджиев гостите от Швейцария заявиха готовност за подпомагане на ловешките си колеги с техника, защитни облекла и пожарогасително въоръжение.

През май идната година в Швейцария ще бъде проведен симпозиум по въпросите на противопожарната дейност, в който ще участват служби от Европа и САЩ. Покана за участие получи и Районната служба в Ловеч.