ДАНС задържа зам.-кмета на Плевен Алексей Зелов заради подкуп
ДАНС задържа зам.-кмета на Плевен Алексей Зелов заради подкуп / dariknews

ДАНС задържа замкмета на Плевен Алексей Зелов заради подкуп
netinfo

Все пак става дума за пари - ДАНС задържали Алексей Зелов с подкуп
от 4 000 лева, зам.-кметът е заплашен от затвор и глоба

Какво, вместо войници е строено от вчера на разкъртения
площад "Възраждане"

Ще мине ли на днешната сесия идеята за още пет обекта в Градската и как се
приемат писмата от "Съгласие"

С какво, освен с букет руски романси зарадва почитателите си
плевенски издател

Защо военнослужещ от Долна Митрополия застреля съпругата си и опита да се самоубие

Как отдадохме почит на Шекспир в деня на рождението му,
обявен за Световен ден на книгата

ДАНС задържа замкмета на Плевен Алексей Зелов заради подкуп
netinfo

Зам.-кметът на Плевен Зелов в ареста за 72 часа - Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем заместник-кмета на Плевен Алексей Зелов, съобщават от ДАНС. Зелов е задържан при акция на 22 април в сградата на Община Плевен при получаване на поискан от него подкуп в размер на 4000 лв, се казва в информацията от Агенцията.

476 българки през миналата година са станали жертви на трафик на хора. Данните бяха изнесени на Национална конференция на кризисните центрове в България, на която Плевен бе домакин.

За скандални назначения в бордове на държавни фирми и ключови места в министерствата алармира Румен Петков. "Потресаващите назначения, направени от сегашната власт, са по-скандални от тези на ГЕРБ - те отговарят само на критерия "лоялност към партийните ръководства" и будят дълбоки съмнения за професионална компетентност", заяви Петков и допълни: „...при ГЕРБ имаше калинки сега имаме калинки-стръвници, захапали по два държавни поста".

Общинският съвет на Плевен се събира днес на сесия. Дневният ред на старейшините включва близо 50 предложения.

Отвличане на 4-годишно момченце и неговата майка предотврати полицията в Плевен. Подробности по случая съобщава Областната дирекция на МВР в града.

Баскетбол: Отборът на Спартак Плевен приключи участието си в редовния сезон на Националната баскетболна лига с домакинска загуба - 82:90 от варненския Черно море Порт.

 

ДАНС задържа замкмета на Плевен Алексей Зелов заради подкуп
netinfo

Заместник-кметът на Плевен Алексей Зелов е обвиняем за получен подкуп от 4 хиляди лева, е водещото заглавие на вестник „Зетра". Зам.-кметът по териториално развитие арх. Трифон Иванов стана временно изпълняващ длъжността кмет на Плевен до края на седмицата, докато титулярът е в отпуск.

Пречиствателната станция в Кнежа чака акт 15 до седмица, пише регионалното издание. Минали са 72-часовите проби, при които всичко е било наред.
Болен от множествена склероза, отглеждал марихуана, за да намали симптомите на болестта, бе осъден на втора инстанция, информира вестникът, който се чете в Ловешка и Плевенска области. Окръжният съд в Ловеч призна за виновен Марин Калчев, че отглеждал два броя растения коноп, с тегло 59,101 грама, на стойност 354, 62 лева.

Део избра радио „Зетра" за премиера на новата песен „Всеки миг".Премиерно за българския радиоефир песента „Всеки миг" на Део, Лео и Играта беше завъртяна по радио „Зетра". В добро състояние са есенните култури в Ловешко.

Започва активна работа по подготовката за изграждане на алтернативното трасе на републикански път II-35, заяви за „Зетра" кметът на Троян Донка Михайлова.
46 точки съдържа предложеният дневен ред за сесията на общинския съвет в Плевен на 24 април. Сред тях са предложения за удостояване със звания „Почетен гражданин на Плевен" на бившия кмет Андрей Романов и на арх. Христо Ковачев.

Национална конференция на кризисните центрове се проведе в Плевен. Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев определи местата за поставяне на агитационни материали за евровота на 25 май и за провеждане на предизборната кампания.

 

ДАНС задържа замкмета на Плевен Алексей Зелов заради подкуп
netinfo

„Общината запуши „пробойните" в бившето школо „Марин Дринов", е водещото заглавие на най-новия брой на седмичника „BG Север". След публикация на вестника вратите и решетките са здраво укрепени, има СОТ и жива охрана.

„Нова Плама" отива в историята след 16-годишна съдебна сага", съобщава материал на стр. 3. От него става ясно, че дружеството се заличава от Търговския регистър и всичките му вещи са продадени.

Под заглавието „Стари муцуни и новоизлюпени партии в политическия шейкър за евровота" на стр. 4 можете да прочетете за ключови фигури от СДС прегърнали Меглена Кунева и Николай Бареков.

На страницата за бизнес пише как кражбите по селата отказват хората да гледат агнета, за инвестицията от 100 хил. лв. на мотофедерацията в новото трасе на Гривица, а водещият материал е посветен на плевенската фирма „Алуком", чиито пазари са изцяло в чужбина.

„Родители вземат кредити, за да купят инсулинови помпи на болните си деца", пише изданието на стр. 6.

На страницата „Артседмица" можете да прочетете за Василена Серафимова, която изправи на крака публиката в „Карнеги хол".

„Граматиката не е проста система от правила, тя е кодирано мислене", заявява пред седмичника Мариана Найденова. Тя е старши преподавател по български език за чужденци в МУ - Плевен и наскоро излезе от печат първата й книга.

„Източноправославният плевенчанин е предимно празничен християнин", казва отец Антон от църквата „Св. Параскева" в навечерието на Великден в материал на стр. 9.

Стр. 15, както винаги предлага богата спортна информация, а на „шарената" 16-та Николай Иванов от етно група „ОМ" споделя, че „Ние слушаме чалга, а по целия свят хората се опитват да пеят наш фолклор".

В броя ще намерите още т.в. справочник, много интересни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.