поход Васил Левски
поход Васил Левски / dariknews.archive
200 са участниците, които разделени в седем лъча тръгват от днес – 13-ти юли, за да извървят стъпките на Апостола на свободата Васил Левски. Те ще преминат през Балкана по седем различни маршрута като на 18-ти юли – рождената дата на Васил Левски, ще се съберат в родния му град Карлово.

поход Васил Левски
dariknews.archive

За пореден път участник в похода ще бъде сродникът на Левски – Васил Чардаклиев, който е и най-възрастният походник с над 12 участия в събитието, обясни за Дарик д-р Галина Цветкова - главен ръководител на Национален поход „По стъпките на Апостола“. Най-младият участник пък е Йордан Хаджиев, който през август ще навърши 3 годинки, но това вече е второто му включване. В похода ще участва и неговият създател Васил Копчев.

В деня преди тръгването, част от участниците в похода се събраха пред паметника на Васил Левски в центъра на Плевен, за да дадат традиционния му старт.

поход Васил Левски
dariknews.archive

Около 120 са походниците от Плевен, сред учениците най-многобройни са представителите на Математическа гимназия „Гео Милев”.
По време на събитието, членове на Клуб „Млади възрожденци“ при НУ“Христо Ботев“ подариха на д-р Галина Цветкова знаме, което да подкрепя нея и всички участници в похода.

поход
dariknews.archive

Събитието уважиха председателят на местния парламент Мартин Митев и зам.-кмета на Община Плевен Стефан Милев, които отправиха думи на почит към делото на Апостола на свободата, като пожелаха на участниците в похода успешен преход през Балкана.

поход Васил Левски
dariknews.archive

Първата група ще тръгне на 13 юли - петък.

поход Васил Левски
dariknews.archive