Цецка Цачева се срещна с жители на Тодорово
Цецка Цачева се срещна с жители на Тодорово / автор: пресцентър на ПП ГЕРБ

По-голяма сигурност за семействата си са поискали на среща с председателя на Парламента Цецка Цачева жители на село Тодорово. Срещата се е провела на 12 октомври в читалището в селото, присъствали са и народният представител Христина Янчева и общинските съветници Пламен Георгиев, Владислав Николов, Станислав Петков, д-р Йордан Георгиев, Добрин Христов, Ивайло Кочев.

Хората от Тодорово са предложили в общинската полиция да влязат местни хора, които денонощно да са по селата, а не като чиновници да идват сутрин от Плевен и вечер да се прибират обратно. Те са настояли и за увеличаване на пенсиите, което според Цецка Цачева не може да стане до края на тази година. Това ще бъде заложено в бюджета за 2010 г., по който се работи в момента и който ще бъде сглобен много трудно, според нея. Налагат се и максимални икономии с преструктуриране на администрацията и увеличаване на приходната част.

Присъстващите в залата са отправили и много критики към общинската управа. Според тях улиците в цялото село са разбити от години, но пари за тях до Тодорово не стигат. Канализацията е в окаяно състояние, а от нерегламентираното сметище в края на селото се разнася отровна миризма.