БСП Плевен събира членовете си на отчетно-изборна конференция в неделя
БСП Плевен събира членовете си на отчетно-изборна конференция в неделя / netinfo

44-тата редовна отчетно-изборна конференция на плевенската общинска организация на БСП предстои да се проведе в неделя, на 9 ноември. “Този форум се провежда в една изключително особена за нас година – и като политически предизвикателства, и като особен ценностен момент за нас като организация”, каза председателят на общинската партийна структура Любомир Петков.

Тази година се отбелязва 115-тата годишнина от създаването на организирано социалистическо движение в Плевен и областта. Този най-висш вътрешно-партиен форум на общинско ниво е свързан и с предстоящите политически предизвикателства пред БСП – изборите за Народно събрание и за членове на Европейския парламент, които предстоят след по-малко от година.

Дневният ред на конференцията на БСП ще включва, освен основния доклад за изминалия вътрешнопартиен мандат, и дискусия. Делегатите ще избират новите ръководни органи на плевенската партийна организация, членове на общинския партиен съвет, председател, както и делегати за конгреса на БСП на 22 и 23 ноември. 3 670 са членовете на плевенската структура, което означава че имат норма на представителство в предстоящия конгрес от 19 делегати, които също ще бъдат избрани в неделя. Конференцията ще започне от 10.00 в читалище «Съгласие».

За задачите на конференцията, целите и средствата, с които те се постигат чуйте в прикачения звуков файл от Любомир Петков. ...