БСП-Плевен изпраща 43-ма делегати на конгреса в неделя
БСП-Плевен изпраща 43-ма делегати на конгреса в неделя / dariknews

БСППлевен изпраща 43ма делегати на конгреса в неделя
netinfo

Напредва ли работата по обещаните от администрацията
кучешки приют и паркове в Плевен

Ето как "Посредник" е полезен: броени дни след наша публикация махнаха опасен и стърчащ шест години строителен кран

С какъв резултат спечели конкурса новият директор на
филхармонията и кой е той

Кипи местният партиен живот - 18 номинации за лидерското място в
БСП и 40 нови членове в ГЕРБ

Има ли повод за паника във връзка със пререгистрацията на
рецептурни книжки в Здравната каса

В кой спорт възпитаници на плевенската школа ще се пробват да
изкачат България в европейския елит

БСППлевен изпраща 43ма делегати на конгреса в неделя
netinfo

Археологическото лято започна - Младежи под ръководството на Соня Лазарова продължават проучванията в античния град Димум край Белене

За седма поредна година Община Белене финансира археологически разкопки в античния град Димум. Разкопките започнаха на 15 юли и ще продължат 22 работни дни, или до началото на месец август, научихме от ръководителя им Соня Лазарова от Дирекция „Военноисторически музеи" - Плевен.

ДКЕВР с изнесена приемна в Плевен в петък -

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ ще проведе приемен ден в Плевен на 25 юли, петък, от 9.30 часа в сградата на областната администрация. Срещите с граждани ще продължат до 15.00 часа. С жителите на област Плевен ще разговарят членовете на ДКЕВР Милена Миланова и Илиян Христов Илиев.

БСП изпраща 43-ма делегати на конгреса в неделя

43-ма ще бъдат делегатите от Плевенска област на конгреса на БСП, който ще се проведе тази неделя в зала 1 на НДК. 46 са били делегатите в предишни години, но трима вече не са сред тях. Това са Румен Петков, който се вля в редиците на АБВ, Поля Томова и Любомир Петков, който стана консул в Германия.

БСППлевен изпраща 43ма делегати на конгреса в неделя
netinfo

„Кандидат-пенсионери в паника, масово си купуват трудов стаж", е водещото заглавие на най-новия брой на седмичника „BG Север". Хората се притесняват да не би държавата пак да вдигне летвата, пояснява изданието.

Как апетитни имоти се търгуват на безценица заради спорове между съсобственици можете да прочетете на стр. 3. „За наркотиците наказват най-често с глоби" е друго заглавие от там.

На стр. 4 вестникът съобщава, че Румен Петков оглавява Националния предизборен център на партия АБВ.

На следващата, посветена на бизнеса, пише за плевенските фирми за скрап, вдигнали се против закона.

„Вземането на стволови клетки при раждането е инвестиция в бъдещето" е
водещото заглавие на стр. 6.

На страницата за култура Артседмица можете да прочетете как идеята за паметник на 9-та пехотна Плевенска дивизия пак се възроди.

„Може да не съм най-добрият човек, но нося най-доброто от баща си", заявява пред „BG Север" Гергана Дилова, дъщеря на големия художник Дило Дилов, свързал името си с Плевен. Наскоро се навършиха 100 г. от рождението му.

На стр. 9 изданието разказва от първо лице покъртителната история на оцелялото в зверската катастрофа край Луковит момче Иван Гюмишев.
Интересна спортна информация ви очаква на стр. 15.

Любопитна случка с над 50-годишна давност можете да прочетете на стр. 16 - за пиян служител, нападал балерини в съблекалнята на театър.

В броя ще намерите още т.в. справочник, много любопитни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.