Безплатни профилактични прегледи в ловешката болница
Безплатни профилактични прегледи в ловешката болница / dariknews.bg

Безплатни профилактични прегледи стартират в Многопрофилната болница за активно лечение „Проф. д-р Параскев Стоянов" - Ловеч, съобщи директорът д-р Тихомир Бенев. Прегледите са за коремна херния и следоперативна коремна болка и за профилактика на простатата. Ще се проведат от 18 до 22 март в хирургичния и урологичен кабинет на Медицинския център, разположен на първия етаж на болницата, от 8 до 12 ч. Желаещите ще бъдат преглеждани и консултирани безплатно от лекарите на отделенията по хирургия и урология.

Много хора не обръщат внимание, докато не се получи т. нар. заклещване на хернията, и пристигат при нас, когато заклещеното черво е спукано и с перитонит, посочи д-р Бенев. И тогава вече обемът на операцията е по-тежък и по-рисков. При тези прегледи, ако бъде открит проблем, може да бъде насрочена планова операция за коригиране на хернията, ако пациентът желае, уточни лекарят.

Безплатната профилактика на простатата е за скрининг за карцином, който в повечето случаи се открива твърде късно. Мъжете със съмнения за карцином ще имат възможност да бъдат хоспитализирани и да се направят допълнителни изследвания.