БЧК-Плевен се включва в националната акция в помощ на пострадалите от наводненията
БЧК-Плевен се включва в националната акция в помощ на пострадалите от наводненията / dariknews.archive

На 15 август 2014 г. - денят на Успение Богородично от 9:00 до 12:00 часа, БЧК-Плевен ще проведе благотворителна фондонабирателна акция в подкрепа на пострадалите хора в град Мизия, пред и в близост до храма "Св. Николай" в Плевен.

Акцията е част от инициативата, която Българският Червен кръст и Българската православна църква организират в подкрепа на пострадалите при последните наводнения в страната.

На Успение Богородично от 9:00 до 12:00 часа доброволци на БЧК с отличителни знаци ще присъстват с дарителски касички по време на тържествената литургия във и в близост до столичните храмове „Св. Александър Невски", „Св. София", „Св. Неделя", „Св. Седмочисленици" и „Св. Георги Победоносец", както и в храмовете в градовете: Враца, Габрово, Кюстендил, Плевен, Пазарджик, Ст. Загора, Търговище, Хасково, Русе, Смолян, Сливен, Банско, Гоце Делчев.

Също на 15 август в Троянския манастир Негово Светейшество Неофит, Патриарх Български и Митрополит Софийски, ще отслужи Света Божествена литургия с молебен за благоденствието на българския народ и ще благослови съвместната благотворителна акция.

По инициатива и с благоволението на Негово Преосвещенство Сионий, Епископ Велички - игумен на Светата обител, дарените средства от миряните за празника на Света Богородица, ще бъдат предоставени на бедстващите хора в Мизия.

На 14 август, Софийската Света Метрополия изпрати два микробуса с минерална вода и дезинфектанти в помощ на хората в Мизия.