Б.Борисов: Миков е един жалък, комплексиран и победен човек
Б.Борисов: Миков е един жалък, комплексиран и победен човек / dariknews

По повод запечатването на една от стаите на ПП ГЕРБ в Народното събрание, пред журналисти в Плевен лидерът на партията Бойко Борисов коментира, че Парламентът дава стая за двама депутати на новия коалиционен партньор на тройната коалиция - Бареков.

"ГЕРБ има най-много депутати, победител е на изборите, полагат му се. Сега ни оставиха две стаи, не че нещо важно са направили. По-важното е, че за двама депутати на Бареков, новия коалиционен партньор на тройната коалиция - БСП, "Атака" и ДПС - за двамата им депутати, сега им правят стая. Като лъже хората, че щял да прави нещо срещу правителството, за да си гарантират гласовете на вота, му дават стая и си мислят, че това ни ядосва.

Изобщо не ни ядосва. Показват, че Мишо Миков е един жалък човек. Жалък, комплексиран, победен, бит на изборите. Имаме със 17 депутати повече", каза Борисов.
"А Мая Манолова стигнала до такава глупост да изрече сутринта, че ГЕРБ се ръководи от опорни точки на Прокопиев. Понеже вече няма как да направят костинбродска афера, няма как да направят нещо, защото са управляващи, слагат ни някакви опорни точки.

Вторият в листата след Станишев, Курумбашев, водещо място имащ в листата на БСП, Прокопиев му е кум. Какво общо ние имаме с Прокопиев? Курумбашев отива да представя БСП в Брюксел. Представяте ли си, в каква истерия, в каква яд, в каква омраза са изпаднали, виждайки, че цялото им управление се срутва... Те са си кумове, а искат да ми ги припишат на мен. Нито съм ги чувал, нито съм ги виждал, нито ме интересуват. Те да се оправдават. Взели са стая - голяма работа. Ние кабинети сме имали, имали.