“Автобусни превози” скара общинските съветници
“Автобусни превози” скара общинските съветници / Дарик Плевен

С 33 гласа "за", два "против" и 12 "въздържали се" плевенските общински съветници приеха дневния ред на извънредната сесия, касаеща финансовото състояние на общинското предприятие "Автобусни превози".

Още преди да гласуват точките, Стефан Ганев посочи, че отказва да толерира подобна политическа спекулация с проблемите на хората, визирайки работниците на фалиралото предприятие, чакащи отпред, и поради това няма да подкрепи дневния ред. Кметът Найден Зеленогорски изрази положително становище проблемът да бъде разгледан, въпреки че и според него в дневния ред прозират политически спекулации. Съветникът Пламен Дилов от левицата посочи, че това реално са неполитически спекулации и предложи кметът да даде точна информация относно финансовото състояние на фирмата. Владислав Николов от ГЕРБ пък припомни, че работниците за втори път са поискали да бъдат изслушани и съветниците им го дължат. След това предложението за дневен ред беше прието.

Въпреки това, час след гласуването, все още не е започнал същностния дебат. Съветниците се скараха относно първа точка - кой точно да бъде изслушан за финансовото състояние на "Автобусни превози".

Заседанието е с дневен ред от 4 точки, в които е планувано да бъдат изслушани управителят на фирмата, главният счетоводител и назначеният ликвидатор.